‘t Geet deur! 17 maart kan er worden gelanglauft in de sneeuw op ijsbaan De Scheg in Deventer!

Het initiatief van Langlaufvereniging Gouda om bij Schaatsbaan de Uithof in Den Haag de mogelijkheden te onderzoeken om schraapsel van de ijsbaan te gebruiken om een langlaufparcours neer te leggen heeft al geleid tot een concreet evenement in Deventer. Het was ook altijd de bedoeling dat dit initiatief ook op andere plaatsen “gekopieerd” zou worden. Goed te zien dat dit in Deventer nog in het huidige winterseizoen kan worden gerealiseerd. Hieronder het “persbericht” van de organiserende partijen.

Met ongeveer 150 m3 sneeuw wordt er een sneeuwbaan van ongeveer 400 m bij 3 m breed langs of over de inrijbaan van de ijsbaan gelegd. Ook een deel van het middenterrein is met sneeuw bedekt. Er wordt een loipe getrokken t.b.v. de klassieke langlauftechniek, maar de baan is ook breed genoeg om te skaten.

Heb je geen langlaufski’s? Geen probleem, want De Scheg heeft via Vasa Sport
gezorgd voor ca. 25 paar ski’s, klassiek als wel skating, inclusief schoenen en stokken. Met een geldig entreebewijs kunnen die ski’s gratis worden gebruikt, maar uiteraard kun je ook met je eigen langlaufski’s terecht.

Het programma voor de dag ziet er als volgt uit:
• 10:00 – 11:00 uur: training leden DSC Nordic Sports
• 11:00 – 12:00 uur: lessen langlaufen Fitstars; een sportproject van het Sportbedrijf Deventer
• v.a. 13:00 uur : ieder uur een clinic van ca. 30 min voor belangstellenden en aansluitend vrij langlaufen
• 13:00 – 13:30 uur: lessen langlaufen Sportstars; kinderen 10 /tm 12 jaar
• 17:00 uur : sluiting ijsbaan; vriesinstallatie uit, de grote smelt gaat beginnen

De lessen Fitstars/Sportstars en de clinics worden verzorgd door DSC Nordic Sports.
Het programma is in samenwerking met het Sportbedrijf Deventer opgezet. Voor de langlaufsport een unieke kans om onze sport over het voetlicht te tillen, maar ook om rolskiën en cross-skaten als sneeuwloze varianten van het langlaufen onder de aandacht te brengen van veel sporters.

Zie ook de volgende webpagina van De Scheg of de facebook pagina van DSC Nordic Sports