Langlauf Marathon Cup 2022/2023

8 november 2023. Uitslagen Langlauf Marathon Cup 2022 2023 v 0.6  (wordt gedownload in excel formaat)

  • Uitslagen van de Masters World Cup zijn nu opgenomen in de uitslagen.
  • Marlies Nipius is sinds kort lid van de Ski Classics Pro Tour. Ze is Nederlandse en komt ook uit voor Zwitserland. Daardoor is het lastig haar terug te vinden in de uitslagen van de wedstrijden. We hebben 3 Worldloppet wedstrijden gevonden.
  • Jeroen van der Hoff’s uitslag van la Diagonela is toegevoegd (stond als Zwitser bij La Diagonela, maar als Nederlander bij Wordloppet).
  • Basispunten voor het NK (950) doorgevoerd.
  • In de spreadsheet vind je tabblad “0406”; daarin kun je vinden wat het verschil is tussen de versie uit het langlaufmagazine en versie 0.6. Gelukkig zijn er geen wijzigingen in de top-3, anders hadden we een nieuwe Kromme Rijn Loppet moeten organiseren.

28 oktober 2023. Uitslagen Langlauf Marathon Cup 2022 2023 v 0.4 (wordt gedownload in excel formaat), zoals gepubliceerd in LanglaufMAG #14.


Aanpassing spelregels Marathon Cup m.i.v. seizoen 2022/2023
Basispunten
Euro/World/Ski Classics Pro Tour wedstrijden: 1000 (Ski Classics Pro Tour toegevoegd)
Andere wedstrijden: 950 (gewijzigd NK; NK was 850)

Categorieën / leeftijdsgroepen
Verduidelijking leeftijdsindeling voor de MC. 2 leeftijdsgroepen: tot 18 (jeugd, tot jaar waarin deelnemer 18 wordt) en vanaf 18. Iedere organisator bepaalt voor de eigen wedstrijd de leeftijdsgroepen. Indien nodig wordt voor en door de MC een eigen jeugd-uitslagenlijst opgesteld op basis van de uitslagen van een wedstrijd. Iemand die jonger dan 18 is en mee wil doen bij de volwassenen moet dat vooraf aangeven en wordt dan in de volwassenen uitslag opgenomen.

Hier vind je de spelregels.


9 juni 2023. Uitslagen Langlauf Marathon Cup 2023 v.01 (wordt gedownload in excel formaat).
Alle uitslagen van de langlaufmarathons zijn verzameld. Ter controle hebben we de resultaten van een aantal veellopers vergeleken met de verzamelde uitslagen. De uitslagen worden gepubliceerd op noordsesporten.nl, facebook en ze worden gestuurd aan alle verenigingen en iedereen die zich heeft aangemeld voor ‘Noordse Sporten agenda in je mailbox‘.

Controleer of jouw uitslagen volledig en juist zijn weergegeven: wedstrijd, afstand, techniek, naam, geslacht, tijd. Reacties / aanvullingen / verbeteringen vóór  1 augustus mailen aan marathoncup@noordsesporten.nl. Na 1 augustus wordt een volgende versie gepubliceerd.

Hier lees je meer over de Langlauf Marathon Cup.

Alle langlaufers worden geëerd voorafgaand aan de Kromme Rijn Loppet op 28 oktober en de top-3 krijgt een prijs uitgereikt. Daar, bij je vereniging of bij een bezoek aan de Vasa Shop krijg je ook het LanglaufMAG met – onder andere – de gehele Langlauf Marathon Cup.


De wedstrijden waarvan we de uitslagen verzamelen voor de Langlauf Marathon Cup zijn opgenomen in het Langlaufmagazine nummer 13 (pagina 26 en 27). Als jij hebt deelgenomen aan een wedstrijd die niet op de lijst staat, geef dan zelf je resultaten door.

Hier kun je lezen hoe het verzamelen van de uitslagen in zijn werk gaat, hoe je de uitslagen kunt controleren en wat je kunt doen om te helpen.