Langlauf Marathon Cup 2022

Noords Festival

23 januari 2022. La Sgambeda is voor veel Nederlandse langlaufers de start van het langlaufseizoen. Gelukkig kon de Sgambeda doorgaan. Ook het Noords Festival kon doorgaan. Tijdens het Noords Festival mochten vanwege de coronamaatregelen in Oostenrijk geen formele wedstrijden georganiseerd worden. Er zijn wel “test-events” georganiseerd. Iedereen mocht naar Oostenrijk en er waren meer dan voldoende deelnemers aan het test-event van de 25 km vrije stijl, dus tellen de resultaten van de 25km vrije stijl mee voor de Langlauf Marathon Cup.
Helaas werd de Tour de Ramsau afgelast. De lange afstanden van de klassieke en vrije stijl wedstrijd van de Tour de Ramsau zijn onderdeel van de Langlauf Marathon Cup èn die wedstrijden gelden als het NK Klassiek en NK Vrije Stijl.
Hopelijk krijgen we ondanks een aantal afgelastingen toch een mooi seizoen met voldoende wedstrijden om een klassement voor de Marathon Cup seizoen 2021/2022 op te kunnen stellen.

De wedstrijden waarvan we de uitslagen verzamelen voor de Langlauf Marathon Cup zijn opgenomen in het Langlaufmagazine nummer 12 (pagina 27 en 28). Als jij hebt deelgenomen aan een wedstrijd die niet op de lijst staat, geef dan zelf je resultaten door. Hier vind je hoe je resultaten kunt doorgeven.

Voorafgaand aan de Kromme Rijn Loppet (datum nog niet bekend) worden de winnaars bekend gemaakt en krijg je het mooie Langlauf Magazine uitgereikt.

Hier kun je lezen hoe het verzamelen van de uitslagen in zijn werk gaat, hoe je de uitslagen kunt controleren en wat je kunt doen om te helpen.