HCN 2023

Algemene info over de HCN.
Reglement HCN 2023.


5 januari 2023 Holland Cup Noords na 8 wedstrijden; tevens dé HCN 2023.
De wintertriatlon van Langlaufvereniging Gouda is traditioneel de afsluiter van de Holland Cup Noords. Gouda had aan alle deelnemers gedacht met lange afstand, korte afstand, prestatietocht en teamwedstrijd. Het verslag staat op de website van Gouda.
Bij de vrouwen en jeugd veranderde er niets in de stand. Bij de mannen bleef de top 2 gelijk, maar klom Stephan van Eijk naar de 3e plaats. Allemaal gefeliciteerd! De prijzen worden uitgereikt tijdens het Noords Festival (6-12 januari).

 


22 november 2023 Holland Cup Noords na 7 wedstrijden.
Bij de Bedafloppet was het mooi te zien dat ze zoveel verschillende categorieën hebben: jeugd, special olympics, breedtesport, recreatief en wedstrijd.
Op 16 december is de laatste HCN-wedstrijd: de Wintertriatlon Gouda. Bij de jeugd is het al duidelijk: Helmer Hooijbergh is 1e geworden bij de mannen jeugd. Hij had weinig tegenstand bij de Bedafloppet, maar het was mooi om zijn gedrevenheid, snelheid en techniek te zien. Tosca kàn plaats 1 nog verliezen als er meer dan 20 vrouwen deelnemen aan de Wintertriatlon Gouda. Jos moet vrezen voor deelname door Machiel of gewoon sneller zijn. Het zou mooi zijn als er alsnog massaal ingeschreven wordt voor de Wintertriatlon Gouda.


15 november 2023 Holland Cup Noords na 6 wedstrijden.
Op de enige zonnige dag in tijden werd Bergzicht Klassiek gehouden met 37 deelnemers.
Er zijn al 4 vrouwen die minimaal 5 wedstrijden meegedaan hebben en dus meedingen naar de Cup. Bij de mannen pas 1 – Jos Verest – en die gaat dus aan de leiding. Er staan nog 2 HCN wedstrijden in je agenda, dus schrijf je in: zaterdag 18 november de Bedafloppet en zaterdag 16 december de Wintertriatlon Gouda.

 

 

 

 


5 juni 2023 Holland Cup Noords na 5 wedstrijden.
De Skiathlon werd gehouden onder prachtige omstandigheden op het mooie wielerparcours in Nieuwegein. Bij de vrouwen neemt Tosca de leiding over van Anne (van der Rhee) en bij de mannen neemt de – weer fitte – Machiel de leiding over van Ian. Geen wijzigingen bij de jeugd.
De volgende HCN-wedstrijd: de Rotterennet (nog niet zeker) of Bergzicht klassiek (12 november)!

 


29 mei 2023 Holland Cup Noords na 4 wedstrijden.
Er zijn tot nu toe 4 wedstrijden in de sneeuw georganiseerd, tijdens het Noords Festival. Je kon aan maximaal 3 wedstrijden deelnemen. Er zijn al 2 Mannen Jeugd (*) die aan het HCN klassement voldoen omdat ze hebben deelgenomen aan 3 wedstrijden: Maarten Beute en  Helmer Hooijbergh. Ondanks de afgelasting van de Tour de Ramsau zijn er toch 2 marathons georganiseerd; top-klasse van de organisatie!

 

 


(*) Wijziging reglement HCN 2023.
Iedere organisator bepaalt voor de eigen wedstrijd de leeftijdsgroepen. Voor HCN en MC geldt dat jeugd = leeftijd tot 18 jaar (tot jaar waarin deelnemer 18 wordt). Indien nodig wordt voor (en door) HCN en MC een eigen jeugd-uitslagenlijst opgesteld op basis van de uitslagen van een wedstrijd. Iemand die jonger dan 18 is maar mee wil doen bij de volwassenen moet dat vooraf aangeven en wordt dan in de volwassenen uitslag opgenomen.