HCN 2022

Noords Festival

Algemene info over de HCN.
Reglement HCN 2022.


31 december 2022. Eindklassement van de Holland Cup Noords.

De Wintertriatlon Gouda – de laatste wedstrijd voor de HCN 2022 – bofte met echt winters weer. Koud, witte ondergrond door aanvriezen, zon en bewolking. Bij de vrouwen leidde de wintertriatlon niet tot wijzigingen in de podiumplaatsen; bij de mannen bleef Jos Verest 1e en wrong Stephan van Eijck zich tussen Jos en Peter van Driel.


1 december 2022. De Holland Cup Noords na 8 wedstrijden.

De Bedafloppet was een mooie wedstrijd met een gevarieerde groep deelnemers: jeugd, G-sporters, 70+, breedtesport en wedstrijd. Bij de vrouwen gaat Tosca de Wit – met nog 1 wedstrijd te gaan – onbedreigd aan kop. Bij de mannen hoeft Jos Verest alleen te vrezen voor concurrentie van Herman Hofs; de beslissing valt bij de Wintertriatlon Gouda.
Hugo Hooijbergh (17  jaar) deed mee bij de jeugd, werd daar 1e en krijgt daarmee punten volgens de uitslag bij de jeugd, maar hij is voor de HCN ingedeeld bij de volwassenen. Bij de Bedafloppet is leeftijd voor jeugd t/m 18; bij de HCN t/m 16. Dat gaan we volgend seizoen anders organiseren.
Van de 10 km klassiek op het Noords Festival waren niet alle resultaten meegenomen; dat is gecorrigeerd.


16 november 2022. De Holland Cup Noords na 7 wedstrijden.

Bergzicht klassiek werd gekenmerkt door veel deelnemers en on-Bergzicht mooi weer. Met nog 2 wedstrijden te gaan zijn er 5 vrouwen die meedingen naar het kampioenschap omdat ze aan 5 wedstrijden hebben deelgenomen. Tosca de Wit heeft de leiding overgenomen en het zal een zware strijd worden voor de achtervolgers. Bij de mannen is Jos Verest aan de leiding omdat hij als enige man aan 5 wedstrijden heeft deelgenomen. 2 mannen zitten hem op de hielen dus we zijn benieuwd wie de kampioen wordt.


4 juli 2022. De Holland Cup Noords na 6 wedstrijden.

Na de Rotterennet is de stand van de HCN opgemaakt. Bij de dames blijft Anja Verdiesen aan de leiding, Alie Snijders en Dieuwke de Vries stomen op, maar Tosca de Wit heeft de beste kansen om aan de leiding te komen.
Na het winnen van de Rotterennet blijft Jos Verest bij de heren stevig aan de leiding. Peter van Driel is nu 2e, maar wordt in punten stevige belaagd door Rick Hoenderop.
Bij de jeugd is het voor Helmer Hooijbergh niet heel moeilijk om op de 1e plaats te staan, maar hij heeft al wel aan 3 wedstrijden meegedaan en ook nog aan het open NK Target Sprint!


31 mei 2022. De Holland Cup Noord na 5 wedstrijden is opgemaakt.

Op het NK Langlauf in Ramsau zijn 4 wedstrijden vrije stijl gehouden: 25 km, 15 km, 7,5 km en 5 km. De uitslag van de 5 km wedstrijd (alleen voor de jeugd) is opgenomen in de uitslag van de 15km wedstrijd.

Skiathlon. Aad is niet meegenomen in de uitslagen, want hij heeft 1 ronde te weinig gedaan. Do en Cor Witteman zijn niet meegenomen in uitslagen want zij deden mee in de categorie breedtesport (voor de breedtesport proberen we nog een HCN-oplossing te verzinnen).


23 januari 2022.
Tijdens het Noords Festival mochten vanwege de coronamaatregelen in Oostenrijk geen formele wedstrijden georganiseerd worden. Er zijn wel “test-events” georganiseerd. Iedereen mocht naar Oostenrijk en er waren meer dan voldoende deelnemers om de test-events door te laten gaan, dus tellen de resultaten van de test-events mee voor de Holland Cup Noords (HCN) 2022. Helaas werd de Tour de Ramsau afgelast. De lange afstanden van de klassieke en vrije stijl wedstrijd van de Tour de Ramsau zijn onderdeel van de HCN. Ook de Wintertriathlon Weissensee  is afgelast. Gelukkig staan er in onderstaande lijst staan nog voldoende wedstrijden waaraan je de komende maanden kunt deelnemen!


Mogelijke wedstrijden voor de HCN 2022:

1 Langlauf NK vrije stijl 7,5 km tijdens het Noords Festival
2 Langlauf NK klassiek 10 km, tijdens het Noords Festival
3 Langlauf NK vrije stijl 25 km, tijdens het Noords Festival
3a Langlauf NK vrije stijl 15 km, tijdens het Noords Festival
4 Langlauf NK vrije stijl (Tour de Ramsau) – afgelast
5 Langlauf NK klassiek (Tour de Ramsau) – afgelast
6 Wintertriathlon Weissensee door Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (hardlopen, schaatsen, langlaufen; individuele wedstrijd) – afgelast
7 Skiathlon door SLT (rolski klassiek gevolgd door rolski skate)
8 Rotterennet door RW Rottemeren (rolski vrije stijl)
9 Sallandse kampioenschap door DSC Nordic Sports (rolski klassiek en cross skate apart)
10 Bergzicht klassiek door SLT (rolski klassiek)
11 Bedafloppet door Bedaf (langlaufen op kunststofbaan gevolgd door langlaufen op zand)
12 Wintertriathlon Gouda door langlaufvereniging Gouda (hardlopen, mountainbiken, langlaufen op kunststofbaan)
13 NK Langlauf in NL