#BIATLON: TWAN EN EINAR VERTEGENWOORDIGEN NEDERLAND BIJ IBU JUNIOR CUP LENZERHEIDE

Morgen, 15 december, start de IBU junioren competitie in het Zwitserse Lenzerheide. Voor Nederland starten daar Twan Adriaanse (2003, 15 jaar) en Einar Visser (2002, 16 jaar). Twan is woonachtig in Noorwegen en Einar in Oostenrijk maar is recent “verhuisd” naar Noorwegen om sport en school beter te combineren. Beide atleten worden zoals traditie in Nederland gecoacht door hun vaders (Sander Adriaanse en Haje Visser) tijdens deze wedstrijden.

De IBU Junior Cup is een fantastische Cup. Ongeveer 35 landen staan aan de start, zowel grote als kleine(re) biatlon-landen. Wel moet gezegd worden dat in de Biatlon je junior bent als je geboren bent in 1997, 1998 of 1999. Twan en Einar zijn “voorlopig” nog geen junior maar mogen wel aan de start staan maar doen ook wel de junior afstanden.

Zaterdag 15 december start de 15 km individueel en zondag 16 december de 10 km sprint. Omstandigheden zijn koud maar er is veel sneeuw gevallen dus verder mooie situatie. De wedstrijd is via de website van de Internationale Biatlon Unie (IBU) te volgen via https://biathlonresults.com/. Selecteer de junior cup en dan de juiste wedstrijd.

Afgelopen week was er in Lenzerheide een trainingscamp voor kleinere Biatlon landen georganiseerd door de IBU onder leiding van Norbert Baier en Karl-Heinz Wolf. Twan en Sander waren daar aanwezig, Einar en Haje konden helaas niet aanwezig zijn.

Wie deze jongens wil volgen dient even te zoeken op facebook en Instagram naar “DutchBiathletes”. Op Noordse Sporten (website & facebook) zullen we deze “mannen” natuurlijk ook volgen.